Σελίδες

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Επικαιροποιημένες προτάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών προς την Κοινότητα Αμυγδαλιών

 


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 1. ΥΔΡΕΥΣΗ: Απαιτούμε να υδρεύεται το χωριό μας όλο το χρόνο με φυσική ροή από τις πηγές της Βασιλίτσας (A ή Β΄ κλάδος). Να σταματήσει η ύδρευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τη γεώτρηση στο Μικρό Σειρήνι, γιατί το νερό είναι άθλιο (περιέχει πάρα πολλά άλατα και άμμο). Να σταματήσουμε να πληρώνουμε στη ΔΕΥΑΓ μεικτή χρέωση  και να γίνεται καλύτερος έλεγχος και κοστολόγηση. Να ειδοποιούνται οι κάτοικοι για την προέλευση του νερού (γεώτρηση ή Βασιλίτσα).

2.  Στο υπάρχων  γεώφραγμα να δημιουργηθεί αρδευτικό δίκτυο με σταγόνες ή να φτιαχτεί από την αρχή άλλο σε άλλη θέση (σε μεγαλύτερο υψόμετρο).

3. Να λειτουργήσει αστική συγκοινωνία.

4.Στην παιδική χαρά να αντικατασταθεί η άμμος με πλακάκια πίσσας και από την νότια πλευρά να τοποθετηθεί ψηλότερο κιγκλίδωμα.

5. Μέριμνα για την τρίτη ηλικία (όπως γίνεται και στα Γρεβενά). ΚΑΠΗ ή κουπόνια (Δήμος Αγίου Κοσμά), εκδρομές κλπ.

6. Ολοκλήρωση-βελτίωση αποχετευτικού δικτύου και διευθέτηση των όμβριων υδάτων (σε ρέματα). Αποχετευτικό δίκτυο σε Λόχμη και Αγία Τριάδα.

7. Να γίνει συζήτηση με ειδικούς για διαμόρφωση πρότασης αγροτικής ανάπτυξης (για το κεράσι ονομασία προέλευσης, βιολογική καλλιέργεια, καλύτερη προώθηση, μεταποίηση κ.λπ.). Το ίδιο περίπου θα μπορούσε να γίνει και με το σταφύλι….

8. Επέκταση του κοιμητηρίου προς τα βόρεια. Ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας να γίνει πάρκο με διαδρόμους πλακοστρωμένους, κατάλληλο φωτισμό  και δενδροφύτευση για οπτική απομόνωση του κοιμητηρίου, τακτική καθαριότητα από τους υπαλλήλους του Δήμου. Να αντικατασταθεί η κατεστραμμένη τσιμεντένια περίφραξη με άλλη από πέτρα.

9. Ονομασία οδών σε όλο τον οικισμό και αντίστοιχη αρίθμηση οικιών.

10.  Αγροτική οδοποιία να γίνονται έγκαιρα οι διανοίξεις των δρόμων με υποδομή (τεχνικά).

11. Εξωραϊσμός σε όλες τις βρύσες του χωριού.

12. Αρμοδιότητες στην Τοπική Κοινότητα με δυνατότητα χρηματοδότησης άμεσων μικροέργων.

13. Πιο τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιαίτερα το καλοκαίρι (τρεις τουλάχιστον φορές). Τακτικό πλύσιμο των κάδων. Καθαρισμός των πολλών ανεξέλεγκτων χωματερών.

14. Αναπλάσεις χώρων σε Άγιο Χριστόφορο, Παναγιά, Άγιο Αθανάσιο, Διάκο, Αγία Βαρβάρα (και παλιό γήπεδο), Αγία Μαρίνα και Προυμουρτσή.

15. Οικιστική αναβάθμιση σε όλο το χωριό.

16. Αρχαιολογικές ανασκαφές στον «Άγιο Αθανάσιο» και στην «Αγία Μαρίνα».

17. Ανακαίνιση, συντήρηση των κτιρίων του Παιδικού σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

18. Διευθέτηση του προβλήματος των πολλών αδέσποτων σκυλιών.

19. Απομάκρυνση της κεραίας τηλεφωνίας και του αντίστοιχου οικίσκου από τον Άγιο Χριστόφορο.

20. Να κατασκευαστούν κιόσκια στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στον Προυμουρτσή (στη βρύση), στην Παναγιά, στην Αγία Παρασκευή (να επισκευαστεί το κιόσκι στον Άγιο Χριστόφορο).

23. Nα τοποθετηθούν οι μπασκέτες στο προαύλιο του σχολείου.

24. Να αντικατασταθούν άμεσα οι κολώνες φωτισμού στην είσοδο του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου